LAP lézer

Pozícionálás CT-ben

DORADOnova

Mozgatható és rögzített lézerrel ellátott rendszer CT-ben történő betegpozícionáláshoz.

LAP DORADOnova kép

Tulajdonságok

Pozícionálási pontosság: 0.1 mm.
Vonalszélesség: 0.5 mm.
Lézer színek: A helyiség kialakítása és a fényviszonyok függvényében választhatóan piros (638 nm), kék (450 nm) vagy zöld (520 nm) színű lézerek.
Haladási sebesség: akár 200 mm/s
A lézerdiódák élettartama: több mint 30.000 óra.
Dinamikus tartomány: 700 mm - A teljes elmozdulási tartományban egyenletes lézervonal-pontosság jellemző.

 • A lézerek bekapcsolása előtt a lézermodulok pozícionálása két, egymástól technikailag független eljárással is ellenőrzésre kerülnek.
 • A lézerek kalibrálása hat szabadsági fokban történik távvezérléssel. A fókuszálás szintén távvezérléssel működtethető.
 • A mobilis lézerek akár menet közben a tablet-en keresztül, akár a vezérlőteremben lévő asztali PC-n keresztül vezérelhetőek.

DORADO

Mozgatható és rögzített lézermodulokat tartalmazó rendszerek a páciensek CT-ben történő jelöléséhez.

LAP DORADO kép

Termékleírás

Pozícionálási pontosság: 0.1 mm.
Konfigurációk: 2.
Lézer színe: piros (638 nm).
A piros lézerdiódák élettartama: több mint 30.000 óra.
Dinamikus tartomány: 700 mm - A teljes elmozdulási tartományban egyenletes lézervonal-pontosság jellemző.
Haladási sebesség: akár 200 mm/s .

 • A lézerek bekapcsolása előtt a lézermodulok pozícionálása két, egymástól technikailag független eljárással is ellenőrzésre kerülnek.
 • A DORADO rendszerben lévő mozgatható és rögzített lézerek manuálisan finomhangolhatók a mellékelt Wilke fantommal.
 • A mobilis lézerek akár menet közben a tablet-en keresztül, akár a vezérlőteremben lévő asztali PC-n keresztül vezérelhetőek.

CARINAnav

Hordozható, intuitív, okos lézervezérlés a páciensek CT-ben történő jelöléséhez.

Termékleírás

Hardver platformok száma: 3
Adatkezelési felületek: 3
Kiberbiztonság:
Hordozható: Tablet - Bluetooth kapcsolattal.
Bluetooth elérési tartomány: 10 méter.

LAP Carina kép

 • Dicom alapú izomcenter-importálás.
 • Kompatibilis bármely jól ismert tervezőrendszerrel
 • A felhasználói felület kialakítása nagyon intuitív, a kezelése gyors és egyszerű, köszönhetően a felhasználóbarát navigációnak.
 • A CARINAnav többszörösen védekezik a kiberbűnözés ellen: Az SSL-titkosított adatimport, a digitális aláírás, a védett bejelentkezés és a biztonságos interfészek biztosítják a legmagasabb szintű adatvédelmet.
 • A CARINAnav vezérlőrendszerrel a DORADO és DORADOnova lézerrendszerek mozgatható lézerei pozicionálhatók. Ez a rendszer képezi az összeköttetést a tervezőrendszer és a LAP lézerrendszer között. A CARINAnav a pontos térbeli koordinátákat továbbítja a mozgatható lézerekhez, amelyek precízen vetítik a lézervonalakat a páciensre. Ha nincs kapcsolat az ütemező rendszerrel, a koordináták manuálisan is megadhatók a tablet-en keresztül. A lézerek és a vezérlőrendszer Bluetooth-on keresztül megbízhatóan kommunikálnak.
 • A CARINAnav rendszer két üzemmóddal rendelkezik: A klinikai üzemmódban a páciensek a lézervonalak segítségével pozícionálhatóak, és megjelölik a referenciapontot. A szerviz üzemmódban a lézerrendszer beállítása-, és a lézereknek a virtuális izocentrumhoz való igazítása történik.

A CARINAnav vezérlőrendszer minden alkatrésze klinikai környezetben való használatra tesztelt és jóváhagyott.

Pozícionálás a lineáris gyorsítón

APOLLO

Nagy pontosságú, távvezérléssel rendelkező szobalézerek a LINAC-on történő kezelés során a páciensek izocentrumba történő igazításához.

LAP APOLLO kép

Termékleírás

Szabadsági fokok száma: 6.
Rögzítési lehetőségek száma: 3.
Lézer színek: piros (638 nm), zöld (520 nm) és kék (450 nm) színű diódákkal rendelkezik.
Tömeg: 2.6 kg
Méretek: 221 x 110 x 100 mm
Üzemeltetési hőmérséklet: 15 - 30 °C

A kiváló minőségű alumínium ház megbízhatóan védi a benne lévő mechanikát és optikai alkatrészeket. Vonalszélesség, vonal egyenesség: Még 4 méter távol is a lézervonal szélessége legfeljebb 1 mm. A vonal egyenessége még 3 méteres távolságban is alig mutat eltérést.

Az APOLLO szobalézereket a sugárterápiás kezelések során a páciensek precíz és megismételhető pozícionálására használják. A CT vagy MRI segítségével történő képalkotáson alapuló tervezés után a páciens a lineáris gyorsítóhoz kerül. A lézervonalak az izocentrum koordinátáit a páciens bőrére vetítik, lehetővé téve a CT/MRI alapján történő milliméteres pontosságú pozícionálást. Az APOLLO rendszer három (opcionálisan négy) lézerrel rendelkezik a koronális, sagittális és transzverzális síkokhoz. Az opcionális negyedik lézer megakadályozza a LINAC gantry esetleges árnyékolását. Kiváló minőségüknek köszönhetően a LAP szobalézerei átlagon felüli hosszú ideig használhatóak és rendkívül pontosak. Közvetlen falra vagy szabadon álló tartóra történő felszerelésük egyaránt lehetséges. Ezenkívül a szobalézer akár 45°-os dőlésszögben is elhelyezhető, mely még kis helyiségekben is rugalmasságot biztosít. A lézer beállítása kényelmesen, távvezérléssel történik. A gyors és zökkenőmentes lézerpozíció- és fókuszbeállítással időt takaríthat meg a minőségbiztosítás és a kezelés során.

A lineáris gyorsítókat körülvevő környezetben szórt sugárzás fordul elő. A szobai lézerek alkatrészei szélsőséges sugárterhelési körülmények között tesztelésre kerültek és optimalizálták őket ilyen körülményekre.

ASTOR

Precíz és manuálisan szabályozható szobalézerek a LINAC-on történő kezelés során a páciensek izocentrumba történő igazításához.

LAP ASTOR kép

Termékleírás

Szabadsági fokok száma: 6.
Rögzítési lehetőségek száma: 3.
Lézer színek: zöld (520 nm), piros (635 nm).
Méretek: 182 x 86 x 90 mm
Üzemeltetési hőmérséklet: 15 - 30 °C Tömeg: 1.4 kg

A kiváló minőségű alumínium borítás megbízhatóan védi a benne lévő mechanikát és optikai alkatrészeket. Az ASTOR szobalézerek lehetővé teszik a páciens lineáris gyorsítón történő reprodukálható pozicionálását. A lézervonalak kivetítik az izocentrumot a páciensre a megfelelő pozícionáláshoz. Még 4 méteres távolságban is legfeljebb 1 mm a lézervonal szélessége. A vonal egyenessége a vonalon belül még 3 méteres távolságban is alig mutat eltérést. Az ASTOR rendszer három (opcionálisan négy) lézerrel rendelkezik a bőrjelölésekkel történő pozícionáláshoz. Egy negyedik lézer használható a gantry esetleges árnyékolásának megelőzésére. A rendkívül pontos piros, vagy zöld színű lézervonalakat a legkorszerűbb, legprecízebb mechanika és optika teszi lehetővé. A szobalézer akár 45°-os dőlésszögben is elhelyezhető, mely még kis helyiségekben is rugalmasságot biztosít. A lézer beállítása kényelmesen, távvezérléssel történik. A gyors és zökkenőmentes lézerpozíció- és fókuszbeállítással időt takaríthat meg a minőségbiztosítás és a kezelés során. A lineáris gyorsítókat körülvevő környezetben szórt sugárzás fordul elő. A szobai lézerek alkatrészei szélsőséges sugárterhelési körülmények között tesztelésre kerültek és optimalizálták őket ilyen körülményekre.

GreenSound Plusz Kft.
1037 Budapest, Montevideó utca 5.
Minden jog fenntartva! © 2023
Telefon: +36 1 788 1180
Email: info@greensound.hu