Lineáris Gyorsítók

Elekta Harmony

Az Elekta Harmony-t úgy tervezték, hogy az megfeleljen az Intézmények mindennapi kihívásainak, melyekkel az egészségügyben dolgozó szakemberek szembesülnek.

A Harmony FastTrack akár 50%-al csökkentheti a kezelés beállítási idejét, a szükséges kontrollt és információkat ott és úgy biztosítja, ahol a felhasználónak arra szüksége van.

Egyetlen eszköz segítségével vezérelhető a LINAC, az asztal, illetve a képalkotó panel is. Irányított “follow-me” munkafolyamattal rendelkezik. A felhasználói felület - a kezelés beállításához - egyszerű és intuitív. Az Auto Verify arcfelismerés segít ellenőrizni, hogy minden egyes kezelésre a megfelelő páciens jelent-e meg.

A Harmony lineáris gyorsítót fokozott hatékonyság jellemzi, így a kezelési idő is akár 25%-al csökkenhet.

A gyorsító segítségével a légzési ciklus minden fázisában 4D képalkotás valósítható meg, így megállapítható az átlagos tumorpozíció, mely a kezelés alatt nyomon követhető.

További jellemzők:

 • Kiváló minőségű kezelési tervek készíthetőek mindössze 5 kattintással
 • Automatizált napi, gépi minőségbiztosítás
 • Nagy sebességű egy izomcentrummal rendelkező ívterápiás kezelések

A Harmony a ring lineáris gyorsítók kategóriájában a legjobb multi-leaf kollimatorral (MLC) rendelkező gyorsító. 160 MLC-ből álló, 1 mm-es felbontással a 40 x 40 cm-es mező teljs felületén. Ez lehetővé teszi az egy izocentrumból történő kezelést nagyméretű célvolumenek esetében is.

Elekta Infinity

A sugárterápia szerepe egyre nő a daganatos betegek kezelése szempontjából

Az Infinity gyorsítók a következő tulajdonságaiknak köszönhetően segítenek abban, hogy a klinikai célok teljesüljenek:

 • Nagy térbeli felbontású nyaláb-mező kialakítás
 • Kiváló Target-lefedettség, konformalitás a teljes 40 x 40 cm-es dinamikus mezőben
 • Az Infinity gyorsítónak és a fejlett képvezérlésének köszönhetően a tervek készítése során a biztonsági margók csökkenthetőek, sztereotaxiás pontosságú kezeléseket lehetővé téve
 • Rendkívül alacsony az MLC-szivárgása, mely a nagy dózisteljesítményű üzemmóddal (FFF) kombinálva segít megóvni a környező egészséges szöveteket, miközben a célszerv számára teljes lefedettséget biztosít
 • Hatékony munkafolyamatot biztosít a gyors MLC mozgásának és a High Dose Rate Mode üzemmódjának egyidejűleg történő használatával, mely a kezelési időt akár 40%-al is csökkentheti.

Elekta Synergy

Az Elekta Synergy könnyed, egyszerű használatra tervezett elérhető kategóriájú eszköz. Megbízható képvezérlési technológiájának köszönhetően magabiztossággal használható mind az egyszerűbb-, mind az összetettebb kezelések esetén bárki számára.

A Synergy lineáris gyorsítókat széleskörű energiakínálattal rendelkeznek, megoldásokat biztosít a kV-os képalkotás-, valamint minőségbiztosítási feladatokra, így tökéletes sugárterápiás megoldást kínál a klinikai gyakorlatban felmerülő kérdésekre.

A Synergy gyorsítók páratlanul nagy, 50 x 26 cm-es IGRT látómezővel rendelkeznek. Ez lehetővé teszi a kritikus anatómiai információk teljes körű megjelenítését, mely segíti a klinikai döntések meghozatalát.

Az Elekta IntelliMax proaktív támogatás és prediktív karbantartás segít elkerülni a nem tervezett leállásokat, biztosítja az osztályok hatékonyságát és az összességében is jobb eredményeket.

Az Elekta digitális gyorsítók környezetbarát Green Beam technológiája minimalizálja az energiafogyasztást. Körülbelül 30%-al kevesebb energiát használ, mint a tipikus klystron alapú kettős energiájú rendszerek, így a működtetési költségek is kedvezőbbek.

Sztereotaxiás sugársebészet (SBRT)

Elekta Versa HDTM

Az Elekta sugársebészeti innovációi tökéletes megoldást biztosítanak a hatékony, személyre szabott ellátás növekvő igényeinek a kielégítésére. Elekta Gamma kések képviselik az arany standard idegsebészeti besugárzó készülékeket.

Fontos, hogy a sztereotaxiás kezelések dinamikusak, gyorsak és könnyedén kivitelezhetőek legyenek. A Versa HD a HDRS-sel (High-Definition Dynamic Radiosurgery — Nagyfelbontású dinamikus sugársebészet) preciz és gyors besugárzást biztosít, szabványos 15 perces időintervallumban teszi lehetővé az SBRT/SRS-kezelések elvégzését.

A sztereotaxiás kezelések munkafolyamatot gyorsító lehetőségei:

 • Egyetlen izocentrummal rendelkező HDRS kezelés az agyi besugárzásokhoz
 • A tüdő kezelések - egyéb segédeszközök bevonása nélküli - 4D képalkotása és az Elekta DCAT (Dinamikus Konformális Ívterápia) kezelés összesen kevesebb mint két percet vesz igénybe
 • Prosztata esetében a valós idejű lágyrész-követéssel történő kezelés az IntelliBeam segítségével kevesebb mint 90 másodperc alatt kivitelezhető.

Az IntelliBeam teszi lehetővé az intelligens, nagy felbontású, és nagy sebességű modulált kezelések leadását, mely csak az Elekta gyorsítók és a Monaco tervezőprogram együttes használatával érhető el.

További információk az Elekta honlapján

Idegsebészet

Elekta Esprit

A piacon kapható, legjobb eredményeket biztosító agyi sztereotaxiás sugársebészeti készülék melynek szubmilliméteres pontossága újradefiniálja a sztereotaxiás kezelések során megvalósíthatónak tartott lehetőségeket.

A legkisebb, legnehezebben megközelíthető intrakraniális célpontokat is megfelelő lefedettséggel biztosítja, miközben kíméli az egészséges szöveteket, így csökkenti a rövid-, és hosszútávú mellékhatások kialakulását/ súlyosságát

Az Esprit megalkotásában az életminőség védelme volt a fő szempont.

A készüléket a nagyon alacsony testdózis és az egészséges szöveteket kímélő kivételes pontosság jellemzi. A kivételes pontosság megóvja a motoros-, érzékszervi-, és neurokognitív funkciókat. Ennek segítségével non-invazív agysebészeti beavatkozások valósíthatóak meg, mely a nyílt műtétek és a hagyományos sugárterápia kíméletesebb alternatíváját szolgáltatja.

Leksell Gamma Knife Icon

“192 reménysugár a jobb mindennapokért”

A Leksell Gamma Knife® IconTM egy teljesen integrált rendszer, amely a munkafolyamat minden szakaszát tökéletesen lefedi. Egyénre szabott kezeléseket tesz lehetővé úgy sztereotaxiás keret segítségével.

Nagy dózis adható le maximális pontossággal, így a hagyományos agysebészet, vagy agyi sugárterápia kezelések helyett/ mellett is alkalmazható.

A kezelés során Co-60 sugárforrásokból származó akár 192 sugárnyaláb nagy pontossággal célozza a targetet. Az izomcentrumban, a sugárnyalábok fókuszában, a sugárdózis erőteljesen a célpontra koncentrálódik, így is kímélve az egészséges agyszöveteket. A tumor (cél) térfogata és alakja határozza meg az alkalmazott sugárnyalábok számát. Minden sugárnyaláb egyedileg modulálható, mely tovább növeli a kezelés pontosságát.

A gamma késbe integrált CBCT rendszer ellenőrzi a páciens helyzetét és 3D-ban meghatározza a kezelés koordinátáit, így lehetővé teszi, a páciens megfelelő, egyszerű pozícionálását.

Az Online Adaptive DoseControl megerősíti a célpont pozíciójának pontosságát és minden egyes kezelés során biztosítja a pontos és precíz kezelést. Az automatikus dóziskorrekciót a gamma kés egyedi kialakítása teszi lehetővé.

A kezelés előtti utolsó lépés az online dózisértékelés. Ez lehetőséget ad az orvosnak arra, hogy összehasonlítsa az aktuálisan leadandó kezelés tervét az eredeti referenciatervvel és szükség esetén javítson azon.

A rendszer nagy felbontással jellemezhető: 0.15 mm-es.

Amennyiben a páciens egy előre beállított küszöbértéket túllépve mozog, a kezelés azonnal automatikusan megszakad. Így biztosítható a lehető legnagyobb pontosság mind a sztereotaxiás keret használata mellett, mind a keret használata nélkül.

További információk az Elekta honlapján

BRACHYTERÁPIA

Elekta Studio

Az Elekta Studio pontos, képvezérelt brachyterápiás kezeléseket tesz lehetővé egy mobilis képalkotó eszköz segítségével. Az Elekta Studio-t úgy tervezték, hogy képvezérlésével lehetővé tegye a kezelések pontosításának és precizitásának kivitelezését, gyors és adatív kezeléstervezést, javítva a sugárzási dózis eloszlását, ezáltal a veszélyeztetett szervek (OAR) dózisa elfogadható mértékű marad.

A brachyterápiás kezelések során a külső besugárzáshoz képest nagyobb dózisú sugárzás juttatható célzottan a daganatos sejtekhez, miközben minimalizálja az egészséges sejtek lehetséges károsodását.

Az Elekta Studio brachyterápiás csomag a tervezéstől a behelyezésen át a kezelés és ellenőrzésig biztosítja a kezelés lépéseinek megfelelő kivitelezését, beleértve a minőségbiztosítási eljárásokat is.

Brachy akadémia - Oktató anyagok brachyterápiás szakemberek számára.

Átfogó 3D-s képvezérelt brachyterápiás megoldást kínál.

Az Elekta CT/MR applikátorok még képfúzió esetén is műtermék mentes képet biztosítanak. Az applikátorok, tűk és speciális markerek nagy felbontású láthatósága a CT felvételeken gyors és pontos rekonstrukciót biztosít.

Az ImagingRing az Elekta Studio szinte azonnali képfelvételt tesz lehetővé, amikor csak szükséges - a kezelési tervhez, az adaptív tervezéshez és a kezelés előtti pozícionáláshoz.

A kiváló minőségű DICOM képeket közvetlenül az Oncentra Brachy programba továbbítja a tervezés megkezdéséhez. Itt a képek önmagukban is felhasználhatók a tervezéshez, vagy regisztrálhatók kezelés előtt a korábbi frakciókban felvett CT/MR felvételekkel, lehetővé teszi a pontos betegbeállítást.

A jóváhagyást követően a terv a Flexitron afterloaderhez továbbítódik a kezeléshez.

Az ImagingRing 2D és 3D képalkotási lehetőséget biztosít az afterloader minőségbiztosításához és az applikátor behelyezéséhez.

Az ImaginRing-el történő képalkotás kényelmesebb és kevésbé stresszes élményt nyújt a betegek számára, mindeközben az applikátor/tű elmozdulásának kockázata csökken, több kép készítésére ad lehetőséget a beültetés és a tervezés alatt, illetve rövidebb kezelési ciklusokat hatékonyabb betegütemezést tesz lehetővé.

Imaging ring

Az ImagingRing egy fejlett, mobil CT-berendezés, amelyet kifejezetten az Elekta Studio-ban való használatra terveztek, így Ön helyiségen belül lehetőséget kap kiváló minőségű képalkotásra.

Nagy gantryátmérővel (121 cm) rendelkezik, így alkalmas nőgyógyászati-, emlő-, valamint prosztata daganatos páciensek kezelési helyzetben történő képalkotására egyaránt. A ferde 2D és 3D képalkotás rugalmasságot biztosít még a legnehezebb helyzetekben is.

Tágas kialakítása minimalizálja a betegek szorongását és bármely kezelési pozícióról történő képfelvételre alkalmas.

A gyors, helyiségen belüli képalkotás lehetővé teszi, hogy egy helyen megvalósítsa a kezelést és a felvételt, így rövidebb kezelési ciklusokkal számolhat, az intrsticiális tűk elmozdulásának csökkent kockázatával.

Könnyű, kompakt és teljesen mobil CT-szkenner, mely vékony kialakításának köszönhetően kényelmesen tárolható és könnyedén mozgatható a kezelőhelyiségben, vagy szükség esetén a kezelőhelyiségek között, még egy szabványos kórházi liftben is elfér.

Vezeték nélküli RingPad-el irányítható, mely az ImagingRing vezérlése mellett a képek áttekintésére és exportálására szolgál.

Flexitron

A Flexitron afterloader készülék a kezelési időt akár 30%-al is csökkentheti.

A daganatos betegek kezelése során a pontosság és a hatékonyság fontosabb, mint valaha, ahogyan az is, hogy minimalizáljuk a lehetséges emberi hibák kockázatát- ami gyakran az összetett technológia és bonyolult munkafolyamatok eredménye.

Segíti a klinikai csapat biztonságos és hatékony munkáját, lehetővé téve a munkafolyamat minden lépésének végrehajtását a tervezett módon. Az Elekta a munkafolyamatok elemzése alapján optimalizálja a kezelés kivitelezési folyamatát, a forrás pozíciókat. Logikus munkafolyamatot és intuitív rendszerműködést kínál, amelyben kevesebb hibalehetőség rejlik.

Venezia Applikátor

A Venezia felsőkategóriás nőgyógyászati applikátor lehetővé teszi a lokálisan előrehaladott méhanyakrák intersticiális brachyterápiás kezelését előre meghatározott, reprodukálható módon, a páciensek számára optimális dóziseloszlást biztosít. Az applikátoron nincsenek csavarok, így nincs szükség szerszámokra az összeszereléséhez.

A Venezia segítségével a klinikusok könnyedén elérhetik a parametriumot. Lehetővé teszi az orvosok számára, hogy a IIIB és IIIA tumorokat instersticiális brachyterápiával előre meghatározott és reprodukálható módon kezelhessék, ugyanakkor az alacsonyabb stádium bosztású betegek kezelésére is kiválóan alkalmazható.

Egyedi jellemzői:

 • Egyszerű, egy kattintással történő összeszerelés
 • Ovális lyukak a párhuzamos és ferde síkban elhelyezendő tűk számára
 • Hengeres kialakítás a hüvelyfal kezelésére
 • Perineális sablonok irányítják a tűk elhelyezését
 • Két fél hold alakú ovoidból áll, melyek összekapcsolva gyűrűt alkotnak

Dozimetriailag bizonyított reprodukálhatósága a következő jellemzőinek köszönhető:

 • A tű következetes elhelyezésének biztosítása minden frakció esetén a Venezia applikátorral
 • A tűk precíz és kívánt mélységbe történő behelyezése a Venezia applikátor segítségével
 • Előre meghatározott módon történő tervezés az applikátor-modellezés segítségével

A Venezia különböző méretekben érhető el, minden beteg kismedencei anatómiájához igazodik. A páciens indikációjától függően az orvos választhat a hüvelyi és/vagy a perineális tűbeültetés között. Ez kiküszöböli, hogy külön eszközökre legyen szükség a kezelések elvégzéséhez.

A Venezia minden képalkotási módszernek megfelel, beleértve az ultrahangot, CT-t, röntgent és az MR-t is. Gyakorlatilag bármilyen képalkotási munkafolyamat során mindig jól látható és műtermék mentes lesz a képadat-állományban.

Geneva Applikátor

A Geneva egy könnyedén adaptálható megoldást kínál minden nőgyógyászati brachyterápiás kezelést végző központ számára, amely optimalizálja a kezelések pontosságát.

Lehetővé teszi a nagy dózisteljesítményű kezelések reprodukálható alkalmazását. Lényegesen hatékonyabb és pontosabb kezelés érhető el vele, mint a külső besugárzás során. A Geneva egy egyszerű, ugyanakkor robosztus brachyterápiás applikátor, amelyet úgy terveztek, hogy a legtöbb méhnyakrákos beteg esetében a IIB stádiumig alkalmas legyen a kezelésre.

Egyedi jellemzői:

 • Alkalmazkodik a legkülönbözőbb betegpopulációhoz
 • Intersticiális lehetőség, mindig rendelkezésre áll
 • Pontos kezeléstervezés és megfelelő dóziskiszolgálás

Moduláris felépítésű, egyes darabjai az egyedi igényeknek, betegpopuláció anatómiájának megfelelően választható, így személybeszabott kezelést kínál. A legtöbb női kismedencei anatómiához alkalmazkodik: a legkisebb tojásdad mérettől (13 mm) a legnagyobbig (40 mm), a tubus hat különböző hosszúságban (30-80 mm), és három különböző szögben (15°, 30°, 45°) elérhető.

A három különböző méretű (20-40 mm) rektális retraktor három különböző pozícióban helyezhető el a végbél maximális védelmének biztosítása érdekében.

A Geneva lehetővé teszi, hogy az irányított intersticiális brachyterápia mindig rendelkezésre álljon, még a legkisebb ovoidok esetében is biztosítja az optimális célpontlefedettséget.

Az új intersticiális tubus kibővíti a méhnyakcsonk kezelési lehetőségeit.

A ProGuide tűkkel és a vezető csővel az intersticiális kezelések megkönnyítik a pontos és reprodukálható dóziseloszlást.

Támogatja az összes képvezérelt brachiterápiás kezelést: MR- és CT-biztonságosnak tervezték, úgy, hogy a felvételeken ne okozzon műterméket.

Merevséget biztosít, és képvezérelt adaptív brachyterápiához (IGABT) is beállítható.

Fix geometriával rendelkezik a gyors, másodpercek alatt elvégezhető applikátor-modellezéshez, reprodukálja a dozimetriát és megkönnyíti az applikátor rekonstrukcióját.

GreenSound Plusz Kft.
1037 Budapest, Montevideó utca 5.
Minden jog fenntartva! © 2023
Telefon: +36 1 788 1180
Email: info@greensound.hu