C Rad

Sentinel 4DCT (CT-ben elhelyezkedő egység)

A C-RAD Sentinel 4DCT egy felsőkategóriás lézer alapú optikai felületi szkennelő rendszer, mely 4DCT rekonstrukciót, valamint kapuzott képalkotást tesz lehetővé. Referencia képet továbbít a betegpozícionáláshoz és a frakción belüli mozgás detektálásához a sugárterápiás kezelőhelységben.

C-rad Sentinel kép

A páciens légzése, valamint a tumor és az egészséges szövetek mozgása befolyásolja a tervezést, a besugárzás kivitelezését és ellenőrzését. Egy hagyományos CT-vizsgálat során a felvételen a mozgó célterület felvételén műtermékek jelenhetnek meg,a képlet más helyen jelenhet meg, ami hibás kontúrozást, lokalizálást okozhat. Ennek következményeként a céltérfogat dózis eloszlása lehet nem megfelelő és az egészséges szövetek kaphatnak nagyobb dózist. Ugyancsak ismert gyakorlat az ITV, nagyobb besugárzási mező alkalmazása a mozgó tumor lefedettségének biztosítására.

A C-RAD Sentinel 4DCT egy optimális megoldást kínál a céltérfogat mozgás meghatározására a felületi mozgással történő összekötésére és segít a pontos terv elkészítésében a standard-, vagy kapuzott sugárterápiás eljárások során. A Sentinel 4DCT rendszer optikai háromszögelési technikán alapszik, mely segítségével a páciens virtuális felületét jeleníti meg. A rendszer a létrehozott virtuális felület mozgását a megfelelő légzési fázishoz köti. Az adatokat automatikusan továbbítja a gyorsítónak.

A DIBH munkafolyamata a Sentinel 4DCT vizuális coaching eszközeivel hatékonyabbá vállnak. Ezek megjelenítik a páciens légzésének amplitúdóját, így beállítható egy egyenletes kis kimozdulású céltartomány. Így javul a légzésvisszatartás konzisztenciája a CT felvétel készítése során, jelentősen csökkenthető a mozgási műtermék. A felvétel elkészülte után beállítható a zöld kapuzó doboz magassága az alapvonal felett, mely később, a kezelés során referenciaként használható az optimális DIBH kezelés érdekében.

Catalyst HD (gyorsítóban elhelyezkedő egység)

A Catalyst rendszer forradalmi megoldás a felületvezérelt sugárterápia (SGRT) számára. A teljes körű megoldás a betegpozícionálás optimálásához, a frakciókon belüli páciens-mozgás kontrolljához, irányításához és a légzésvezérléshez, így a leginkább konformális kezelést eredményezi úgy a hagyományos-, mint a sztereotaxiás kezelések kivitelezése esetében. Előnyős mind a 3D CRT, IMRT, sztereotaxiás kezelések esetében. Alkalmas a beteg pozíció pontos beállításának ellenőrzésére, kezelés közben a pozíció online követésére, biztosítja a lehető legjobb terápiás, valamint palliatív kezelési eredményeket.

C-rad Catalist kép

A kezelés során a beteg légzése, valamint a céltérfogat és a környező szövet mozgása befolyásolja a besugárzás minőségét, az egészséges szövetek nagyobb dózisterhelést, illetve a tumor nem megfelelő lefedettségét eredményezheti, befolyásolhatja a klinikai eredményeket.

A Catalyst HD rendszer 3 kamerával egybe épített projektort tartalmaz a gyorsító helyiségben. Ezeket az eszközöket a bunker mennyezetére rögzítik az izocentrum körüli meghatározott pontokra. A rendszer maximális pásztázási térfogata: 800mm x 1300mm x 700mm. A kamera veszi fel a páciens felszínét, a virtuális felszín adatait összehasonlítja a CT-ben készült referencia felvételekkel. A deformábilis regisztráción alapuló szoftver lehetővé teszi a referencia felület és a real-time kialakított virtuális felület közötti eltérés kimutatását. Az eltérő területet piros és sárga színű, felszínre vetített fénnyel jelzi, a megfelelően elhelyezkedő terüleltre zöld fényt vetít vissza. A vizuális coaching eszközökön keresztül a páciens aktívan vehet részt a kezelésben, tarthatja a megfelelő pozíciót. A zöld kapuzási ablakon kívül, a LINAC sugárzása automatikusan leáll, majd a megfelelő pozíció elérésekor újra indul. C-rad Légzéskapuzás kép

Légzési gyakorlatok felületi képvezérlés használatához

Breathing exercise for patients with deep inspiration breath hold radiotherapy treatment from C-RAD Positioning AB on Vimeo.

GreenSound Plusz Kft.
1037 Budapest, Montevideó utca 5.
Minden jog fenntartva! © 2023
Telefon: +36 1 788 1180
Email: info@greensound.hu