BK Medical

A BK Medical világszerte elismert, intervenciós diagnosztikai ultrahang csúcskészülékeket gyártó cég. Több mint 40 éve az elsők között jelentek meg ezen a piacon. A BK Medical fejlesztette ki a mai ultrahang diagnosztikai technikákat, a vizsgálófejeket vízzáró, sterilizálható módon tervezték. Automatikus képjavító algoritmusok és egyszerű munkafolyamatok gyorsítják, egyszerűsítik a készülékek használatát.

Kik használják a BK Medical készülékeket? A BK ultrahang diagnosztikai készülékeket urológusok, általános sebészek, HPB sebészek, idegsebészek, gerincsebészek, robot-asszisztált sebészek, és vastagbélsebészek használják.

Urológia

Az urológiai szakterületen nyújtott legfontosabb, egyedi tulajdonságai

Kíméletesebb, professzionális prosztata szövetmintavétel A kiváló képminőség mellett, klinikai minőségi különbséget jelent a betegellátásban, hogy a prosztatával szembe futó punkciós szerelékkel lehet szövetmintát venni a prosztatából. Így a tű nem tolja el a prosztatát, a fejet nem kell a rectum ellenében feszíteni. Ezt csak a vizsgálófejen keresztül menő tűvezetővel lehet elérni. (A fej és a tűvezető 19 fokos szöget zár be.)

Folyadékba meríthető vizsgálófej Ugyancsak egyedi fontos tulajdonság, hogy minden vizsgálófej folyadékba meríthető, lemosható, fertőtleníthető, szükség esetén sterilizálhatóak / sterilizálható punkciós szerelékkel rendelkeznek.

Fejen található programozható freeze gomb A fejek programozható freeze gombbal rendelkeznek, melyek megkönnyítik a munkafolyamatokat.

Az prosztata MR fúziója pontosabbá teheti az elváltozásokból történő mintavételt

A BK Medical egyedülálló megoldása a prediktív fúzió, az MR felvétel átszeletelésével.

MR felvétel átszeletelése

Az MR fúzió menete (prediktív fúzió): Az MR felvételen történik a prosztata és lézióinak kontúrozása. Ezt követően a virtuális rektális vizsgálófej MR képre történő berajzolásával a program átszeleteli az MR felvételeket a rektális fejre merőlegesen, hogy az MR kép és az UH kép orientációja megegyezzen. Következő lépésként DICOM-on keresztül érkezik a felvétel az UH készülékre. Itt történik a regisztrálás. ( AZ MR és UH térbeli illesztése.) Innentől az ultrahang élő kép és MR fúzionált kép egyszerre látható, biopszia végezhető. A biopsziák alatt a core marker jelölés segítségével az MR fúzionált képen dokumentált a biopszia pontos helye.

Brachyterápia

Brachyterápia szakterületen nyújtott legfontosabb, egyedi tulajdonságai

 • teljes „prosztata brachyterápiás csomag”
 • Endokavitás Biplane transzducer szimultán kétsíkú képalkotással (sagittális és keresztirányú nézet)
 • Az LDR és HDR-hez használható
 • Különböző gyártók tervezőrendszereivel való kompatibilitás

A BK Medical vezető szerepet tölt be az ultrahanggal vezérelt brachyterápia területén is, szoros kapcsolatot épített ki a brachyterápiás prosztata tűzdelés szolgáltató cégeivel. Ennek eredményeként teljes „prosztata brachyterápiás csomagot” kínál vásárlóiknak.

A rektális biplane vizsgálófej kíváló képminőségével precíz prosztata brachyterápiás beavatkozásokat tesz lehetővé. . Az egyidejű kétsíkú képalkotás (sagittális és keresztirányú nézet) jobb tájékozódást biztosít a tű felhelyezése során és nagyobb biztonságot nyújt a prosztata tűzdelésben és online tervezésben.

A prosztata brachyterápiás módszerei:

A prosztata brachyterápiát kétféle módon lehet végrehajtani:

 • Állandó magimplantátumok jód-(seed-ek) behelyezésével(alacsony dózisú vagy LDR)
 • Ir-192 iridium izotóp kezeléssel r (magas dózisteljesítmény, vagy HDR)

HDR és LDR prosztata tűzdelések képvezérléséhez használt készülék.

Hazai referencia készülékek:

 • Országos Onkológiai Intézet Brachyterápiás részlege
 • Szegedi TudományEgyetem Sugárterápia

Általános sebészet - robot sebészet

BK medical vizsgálófejek között megtalálhatóak a nyitott hasi és laparoszkópos vizsgálófejek. A laparoszkópos fejek speciális fajtája a robottal megragadható, azzal együtt használható, intraoperatív vizsgálófej

Robot sebészet szakterületen nyújtott legfontosabb, egyedi tulajdonságai

 • Kiváló képminőséggel és széles látómezővel jeleníti meg a kritikus anatómiai területeket Rendkívül rugalmas kábellel és kis méretű vizsgálófejjel éri el a nehezen elérhető szervrészeket
 • Az ultrahang vizsgálófej sebészi vezérlése ProGrasp™ csipesszel történik
 • Egyszerű tisztítási és sterilizálási lehetőségek

A vizsgálófejek folyadékba meríthetőek, lemoshatóak, fertőtleníthetőek, sterilizálhatóak. STERRIS, STERRAD (plazma-, gáz sterilizátor) készülékekkel kompatibilisek. Ugyancsak egyedi fontos tulajdonság, hogy minden vizsgálófej folyadékba meríthető, lemosható, fertőtleníthető, szükség esetén sterilizálhatóak / egyszerhasználatos és sterilizálható punkciós szerelékkel rendelkeznek.

Proctológiai /colorectalis/ kismedencei szakterület

Proctológiai /colorectalis/ kismedencei szakterületen nyújtott legfontosabb, egyedi tulajdonságai

 • 3D ULTRAHANG KÉPALKOTÁS – automatikus 3D képalkotás teszi lehetővé a a részletes anatómia különböző metszeteit.
 • Lehetőséget ad a beteg távozása utáni részletes 3D volumen elemzésére is. .
 • A 3D adatgyűjtés során semmilyen mozgó alkatrész nem érintkezik a pácienssel
 • A 360°-os képalkotó képességekkel rendkívül nagy felbontásban láthatók a végbélfal rétegei.

Automatikus 3D volumen leképezés A rectum diagnosztikában a 2 dimenziós élő ultrahang kép információja mellett a rectum és környezetének automatikus 3 dimenziós volumen rögzítésével bármely ferde sík létrehozható, pl.: szabálytalan lefutású sipolyok is követhetőek, pontosan mérhetőek. A diagnosztika mellett az eset megbeszélésekor és a dokumentációban is jelentős előny a bármikor átszeletelhető volumen felvétele. Ezt csak automatikus 3D volumen leképezéssel lehet elérni.

Egyedi, fontos tulajdonság, hogy minden vizsgálófej folyadékba meríthető, lemosható, fertőtleníthető, szükség esetén sterilizálható. A fejek programozható freeze gombbal rendelkeznek, melyek megkönnyítik a munkafolyamatot.

Hazai referencia készülékek

 • Szegedi Egyetem Sebészeti Klinikája
 • Pécsi Egyetem Sebészeti Klinikája,
 • Debreceni Egyetem Sebészeti Klinikája,
 • Procto-Med magán klinika,
 • Bánfalvi Dr. proctológiai magánrendelése.

Idegsebészet / Neuro-navigáció

 • Neuro-Oncologia
 • Gerinc
 • Neurovascularis beavatkozások
 • Funkcionális neurológia
 • Gyermek

UH vezérelt valós idejű navigálása MR alapján Idegsebészetben jól ismert jelenség a koponya megnyitását követően a megváltozott nyomás viszonyok következtében létrejövő “shift”, az agy elmozdulása. Műtétek pontos kivitelezéséhez az előzetes CT, MR felvételek UH vezérelt valós idejű navigálása nagy segítséget jelent az operatőr számára.

A craniotomiás, burrhole és minimál invazív vizsgálófejek egyedülállóak.

A kis méretű, kíváló penetrációs képességgel rendelkező vizsgálófejek lehetővé teszik a precíz biopsziákat shunt behelyezéseket.

A vizsgálófejek folyadékba meríthetőek, lemoshatóak, fertőtleníthetőek, sterilizálhatóak. STERRIS, STERRAD (plazma-, gáz sterilizátor) készülékekkel kompatibilisek. Egyedi fontos tulajdonság, hogy minden vizsgálófej folyadékba meríthető, lemosható, fertőtleníthető, szükség esetén sterilizálhatóak , sterilizálható punkciós szerelékkel rendelkeznek.

A fejek programozható freeze gombbal rendelkeznek, melyek megkönnyítik a munkafolyamatot.

Hazai referencia készülékek

 • Debreceni Egyetem Sebészet

Készülékek

 • Minimal invazív vizsgálófej: PDF
 • Neuronavigáció prospektus: https://app.showcaseworkshop.com/share/yfj985

Letölthető anyagok

GreenSound Plusz Kft.
1037 Budapest, Montevideó utca 5.
Minden jog fenntartva! © 2023
Telefon: +36 1 788 1180
Email: info@greensound.hu